* PRESENTACIÓ

WEB I PROJECTE musicaTOUR

Aquest és l’entorn de Cultures i Músiques del món, una assignatura que, en el marc de la nova organització del currículum, hem pensat com una de les assignatures alternatives a la religió de 1r d’ESO. La imparteix la professora Marta Orts i Alís a l’institut Jaume Vicens Vives (Girona). El nom MUSICATOUR vol fer referència a l’enfoc de l’assignatura: un viatge virtual per diferents països i cultures del món per tal de conèixer la diversitat musical i valorar-la com a Patrimoni de la Humanitat.

Entenem que es pot conèixer un país, una nació o una cultura a través de la seva música, però també a través de les seves tradicions, mites i llegendes. Per aprofundir en tot allò que ha donant identitat nacional i col·lectiva als ciutadans d’un país, cal conèixer el seu territori, la seva història, el seu himne, la seva bandera o escut. També és interessant saber quins han estat els personatges que al llarg del temps han trascendit les seves fronteres, ja sigui a nivell artístic (música, literatura, Belles Arts) tant a nivell creatiu com interpretatiu, o celebritats ens altres àmbits.

Farem una aproximació pràctica per les músiques del món, ja sigui cantant, tocant la flauta, fent una dansa, escoltant audicions musicals o visionants productes multimèdia. Es treballa en gran grup i en petits grups perquè cadascun elabori el seu propi projecte de manera col·laborativa, buscant informació sobre el país que s’ha triat conèixer més a fons. Els materials es publiquen en aquest weblog.

Deixa un comentari