NEPAL

ESO1, 2008-2009: Tàssya Ribeiro i Betsabè Vilà

Hola a tothom! Som la Tàssya i la Betsabè, i us volem donar la benvinguda a la nostra presentació. Vam decidir treballar el Nepal amb l’objectiu de conèixer més aquest país. Us preguntareu perquè el Nepal, no?… Una de les components del grup (la Betsabé) va néixer allà, i l’altra membre del grup (la Tàssya) li va fer gràcia saber més coses d’un lloc tan poc conegut com és el Nepal. Esperem que us agradi el nostre treball.

ESO1, 2013-2014: Roger Garcia ESO2, 2015-2016: Jordi Àlvarez

He triat aquest país perquè hi han les muntanyes més altes del món.

Situació

La República Federal Democràtica del Nepal és un estat de l’Àsia. Està situada entre la Índia i el Tibet, al vessant sud de l’Himalàya.

Bandera

És de les úniques banderes que no és un rectangle. Els dos triangles representen l’Himalaia i també el budisme i l’hinduisme. El sol i la lluna simbolitzen les famílies reials.

Escut

Aquest escut està envoltat per la flor nacional del país (rododendro, en castellà – neret, en català) i dues mans encaixades, una d’home i una de dona, per demostrar la igualtat de gènere. A dalt, al mig d’aquesta orla, la bandera oficial del Nepal. A dins hi veiem l’Everest i sota aquesta muntanya, la silueta del Nepal, en blanc.

Divisió política

Nepal està dividit en 14 províncies i 75 comarques. Al mapa les veiem diferenciades segons els punts cardinals.

Moneda

Una rúpia nepalesa equival a 0,00816…€

Idioma

L’idioma del Nepal és el nepalí però també es parla l’anglès.

Clima

El millor temps per anar a visitar el Nepal és entre l’octubre i el març, és a dir, a la tardor. Una època del any en la qual el clima és molt enganxós i càlid, és entre l’abril, el maig i el juny. La temperatura és entre 15-30 graus. I a finals de juny fins al setembre, és l’època del ‘’monzó’’, que és una època amb moltes pluges.

Fauna

Nepal té una fauna molt completa, ja que hi han 208 espècies de mamífers, com el tigre de Bengalao el llop nepalès. També hi han moltes espècies de rèptils com ara el drac de Bengala (a la foto). Por arribar a mesurar 176 cm. Hi ha més de 30 espècies d’ocells, com el Danphe. Un altre tipus d’animal són els aquàtics. No hi ha moltes espècies perquè les aigües del Nepal no són molt aptes per haver-hi vida, però algunes són aquestes: peix-gat pescador. També hi ha un gran nombre d’animals invertebrats. un dels més importants serien els Escarabats de terra.

Gastronomia

La gastronomia del Nepal és un tipus de menjar occidental, és a dir, que la seva cuina és molt semblant a la de l’Índia i Xina. Un plat típic del Nepal és el bhat tarkari qué és una combinació de sopa de llenties, arròs i verdures amb curry. També hi ha una beguda típica que és diu chiya que està composta per tè amb llet, sucre i espècies (opcional). Unes postres molt típiques d’allà són els pastissos de poma, de llimona, de fruites o d’admesa i sovint amb una cervesa o tè.

Llegendes

Hi ha una llegenda que tracta de que un tigre arriba al Nepal i comença a sembrar la por a tothom. Els animals decideixen sacrificar un membre de la família. Van començar pels més grans. Quan va tocar el torn de les guineus, quan la més petita es va trobar davant del tigre li va dir que havia arribat a la selva un altre ferotge animal. Enrabiat, el tigre va demanar-li que el conduís fins al seu adversari. Van arribar a un pou i el tigre es va veure reflectit al pou, es va pensar que era un altre adversari i es va llançar per lluitar-hi. En ser només el seu reflex, no va poder sortir del pou.

Instruments tradicionals

Ghungroo

És el nom que reben els cascavells de turmell. És un dels instruments més típics del Nepal. Pertanyen a la família dels idiòfons de so indeterminat de metall.

Deixa un comentari