Category Archives: Novetat

Estrena de “Contes per telèfon”

Text: C. Adrian, J. Álvarez, C. Bartrolí, B, Brunet, C. Buil, P. Cereijo, S. Lorman, T. Pasca, C. Sánchez, S. Suaya i W. Reyes.  Fotos: O. Miralles

Aquest curs 2016-2017, com a optativa de 3r d’ESO, alguns alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives vam escollir Teatre Musical. Actualment som un grup de onze alumnes que treballem col·laborativament per fer totes les tasques que es necessiten per dur a terme una obra escènica.

Al llarg dels dos primers trimestres del curs hem emprès un llarg viatge duent a terme el nostre modest, però bonic projecte. Hem estat treballant en equip per muntar una obra basada en els Contes per telèfon de Gianni Rodari. Aquest recull està format per diferents narracions breus que, per telèfon, un pare que està de viatge explica a la seva filla diàriament. Són contes sense cap relació entre ells, però queden enllaçats gràcies a petits diàlegs entre el pare i la seva filla.
Nosaltres n’hem versionat alguns, i hem treballat de valent per poder adaptar aquestes narracions a un espectacle escènic.

Des de bon principi hem treballat conjuntament, ja sigui per parelles, en petit grups o en gran grup, creant diàlegs i escenificant-los; coreografiant cançons i treballant l’expressió corporal i verbal. A més de fer teatre i música, hem treballat altres arts escèniques com dansa i mim; també aspectes tècnics de llum i so, i tècniques de treball cooperatiu. Ens adonem que hem anat evolucionant i que ens hem cohesionat com a grup. Tot i que hem tingut alguns entrebancs (discusions internes, malsentesos, problemes de comunicació, etc.) els hem pogut superar i estem contents del resultat.

El dimarts 28 de març hem estrenat la nostra producció davant dels participants de la fase de quart de finals ST. Gironès del XIII Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta que s’ha dut a terme en el nostre institut.

Esperem que aquesta obra tan especial per nosaltres també ho hagi sigut per tots ells.

 

2016: 175è aniversari de l’institut

Dijous 10 de març, a les 19:00h

Com a inici de la programació d’activitats de commemoració del 175è aniversari de la fundació del nostre institut, el dijous 10 de març a les 19.00h, l’AMPA i la comissió del 175è aniversari han organitzat una conferènci, “L’institut de Girona. Una mirada des de la història”, a càrrec del Dr. Joaquim Maria Puigvert.

Per iniciar l’acte, alumnes de l’optativa de 3r d’ESO de Teatre Musical oferiran una posada en escena de la suite orquestral “Quadres d’una exposició” del compositor Modest Mussorgski (1839-1881), que pertany a l’escola nacionalista russa. El muntatge musical-teatral és una versió lliure de descripcions musicals que Mussorgski va compondre a partir de quadres i dibuixos del seu amic Victor Hartmann, un any després de la seva mort. Per adaptar aquesta composició instrumental al gènere del musical, han posat lletra a les escenes titulades “Promenade”, en les quals se suposa que els visitants observaven, contemplaven i admiraven les obres exposades.

Intervindran: Fabiana Justiniano, Irene Lloret, Georgina Méndez, Aleksei Mundo, Carina Oxanii, Mirna Pujol, Dana Ramos, Maria Ramos, Lluna Valls i Nora Ylla, sota la coordinació i direcció de la professora de música Marta Orts.

Per cloure l’acte, el cor format per alumnes de 1r, 2n i 4t d’ESO, sota la direcció de les professores de música Marta Orts i Rosor Rabassedas, interpretaran l’himne de l’institut. Aquesta cançó, que porta per títol “Aura del sol”, va ser escrita el 1995 per Francesc Amer i Perfecte Moll, aleshores professors, també, del nostre centre.

Alcem nostres veus sobre la boirada / com aus en l’estela d’un incert futur / floreixin els cors de nova esperança / sadolli la terra de vida i de llum… I en les vells aules de glòries dormides / professors i alumnes aixequem el vol / pareds que reviuen mil assignatures / som el Vicens Vives, som l’aura del sol!

2014-2015

Aquest curs 2014-2015 iniciem una nova alternativa de música: TEATRE MUSICAL S’imparteix a 3r d’ESO. Es fan tres hores setmanals al teatre i té una durada d’un curs escolar.