2016: 175è aniversari de l’institut

Dijous 10 de març, a les 19:00h

Com a inici de la programació d’activitats de commemoració del 175è aniversari de la fundació del nostre institut, el dijous 10 de març a les 19.00h, l’AMPA i la comissió del 175è aniversari han organitzat una conferènci, “L’institut de Girona. Una mirada des de la història”, a càrrec del Dr. Joaquim Maria Puigvert.

Per iniciar l’acte, alumnes de l’optativa de 3r d’ESO de Teatre Musical oferiran una posada en escena de la suite orquestral “Quadres d’una exposició” del compositor Modest Mussorgski (1839-1881), que pertany a l’escola nacionalista russa. El muntatge musical-teatral és una versió lliure de descripcions musicals que Mussorgski va compondre a partir de quadres i dibuixos del seu amic Victor Hartmann, un any després de la seva mort. Per adaptar aquesta composició instrumental al gènere del musical, han posat lletra a les escenes titulades “Promenade”, en les quals se suposa que els visitants observaven, contemplaven i admiraven les obres exposades.

Intervindran: Fabiana Justiniano, Irene Lloret, Georgina Méndez, Aleksei Mundo, Carina Oxanii, Mirna Pujol, Dana Ramos, Maria Ramos, Lluna Valls i Nora Ylla, sota la coordinació i direcció de la professora de música Marta Orts.

Per cloure l’acte, el cor format per alumnes de 1r, 2n i 4t d’ESO, sota la direcció de les professores de música Marta Orts i Rosor Rabassedas, interpretaran l’himne de l’institut. Aquesta cançó, que porta per títol “Aura del sol”, va ser escrita el 1995 per Francesc Amer i Perfecte Moll, aleshores professors, també, del nostre centre.

Alcem nostres veus sobre la boirada / com aus en l’estela d’un incert futur / floreixin els cors de nova esperança / sadolli la terra de vida i de llum… I en les vells aules de glòries dormides / professors i alumnes aixequem el vol / pareds que reviuen mil assignatures / som el Vicens Vives, som l’aura del sol!

Deixa un comentari

Post Navigation