Iniciem la celebració de l’institut més antic de Girona: el Vicens Vives

per Laura Boyer (2015-2016, BAT1). Extret del Blog de l’institut JVV

D’esquerra a dreta: Georgina Mendez, Carina Oxanii, Dana Ramos, Irene Lloret, Fabiana Justiniano, Nora Ylla, Maria Ramos, Mirna Pujol, Lluna Valls i Alexei Mundo.

Dijous 10 de març van començar, oficialment, els actes de celebració del 175è aniversari de l’Institut Jaume Vicens Vives. L’acte es va iniciar amb un petit parlament de benvinguda de la directora del centre Anna Masós, que va introduir l’actuació dels alumnes de 3r d’ESO, en la qual van posar lletra i ball a la música composta per Modest Mússorgsky: “Quadres d’una exposició”. El tema principal de l’obra s’anomena “Promenade” (passeig en francès). Aquesta actuació, dirigida per la professora Marta Orts, combinava diferents escenes màgiques i misterioses amb d’altres que representaven escenaris de la vida quotidiana.

Més tard, l’Anna Masós va llegir un petit text de Dolors Bosch per recordar i honrar a Dolors Condom i Gratacós, professora de llatí i patrona de la fundació Jaume Vicens Vives, que va morir el diumenge 6 de març als 90 anys. Tot seguit, el catedràtic de la UdG Joaquim Maria Puigvert ens va fer un recorregut a través de la història de l’institut.

En aquest sentit, cal recordar que des de fa uns mesos podem gaudir de l’exposició “Girona en època contemporània. Les capitalitats de la ciutat (1800-1939), comissionada pel Sr. Puigvert i per la professora del Vives Mònica Bosch. Aquesta exposició es pot visitar fins el 3 d’abril i conté molts objectes antics de l’institut Jaume Vicens Vives.

Finalment, un grup d’alumnes de 1r i 4t d’ESO, dirigits per les professores Marta Orts i Rosor Rabassedas, van interpretar l’himne de l’institut: “L’Aura del Sol”. La música va ser composta per Perfecte Moll l’any 1955 en motiu de celebració del 150è aniversari, i la lletra és de Francesc Amer.

D’aquesta manera va acabar el primer dels molts actes que s’aniran fent al llarg d’aquest any 2016, el deu 175è aniversari de l’institut més antic de la nostra ciutat de Girona.

Deixa un comentari

Post Navigation