2015-2016. Quadres d’una exposició. ESO3

Durant el segon trimestre, l’alumnat de l’optativa de Teatre musical de 3r d’ESO del curs 2015-2016 han estat treballant en una posada en escena de la música de la suite “Quadres d’una exposició” del compositor rus Modest Mussorgski. L’obra està formada per un seguit de descripcions musicals de quadres i dibuixos de l’arquitecte Victor Hartmann, amic del compositor. Aquesta composició es va estrenar  un any després de la mort de l’amic del músic.

El projecte realitzat per l’alumnat és una versió lliure de les parts de la suite. Són les següents:

 1. Passeig 1
 2. El gnom
 3. Passeig 2
 4. El vell castell
 5. Passeig 3
 6. Tulleries (jardins de París)
 7. Bydlo (carro polonès menat per bous)
 8. Passeig 4
 9. Ballet dels pollets dins la closca
 10. Samuel Goldemberg i Schuyle (Dos jueus russos)
 11. El mercat de Llemotges (ciutat francesa)
 12. Catacombes
 13. Cabana sobre potes de gallina. Baba Gayà (bruixa del llegendari rus)
 14. La gran porta de Kiev (ciutat russa)

Per adaptar aquesta composició instrumental al gènere del musical s’ha posat lletra a les escenes titulades “Passeig”, en les que se suposa que els visitants observaven, contemplaven i admiraven les obres exposades amb motiu de l’homenatge pòstum de l’amic del compositor.

En aquesta producció és una creació de Pau ARANA, Joel IGLESIES, Fabiana JUSTINIANO, Irene LLORET, Georgina MÉNDEZ, Oriol MOLL, Aleksei MUNDO, Carina OXANII, Mirna PUJOL, Dana RAMOS, Maria RAMOS, Lluna VALLS, Nora YLLA i Pedro ZAMBRANO, sota la coordinació i direcció de la professora de música Marta ORTS.

Deixa un comentari