1998-1999

VII Trobada d’escoles associades a la UNESCO. Vetllada artística

Dia: 11 de desembre de 1998
Hora: Tot el dia. Activitat extraescolar.
Lloc: Santa Coloma de Farners (La Selva). Poliesportiu (tallers), Auditori (concerts i actuacions de teatre i dansa) i Parc de Sant Salvador (dinar)

Alumnes de 2n del CV Conjunt Instrumental i alumnes de 4t del CV Música i Literatura, impartits per la professora Marta Orts.  El repertori de concert i els intèrprets van ser els mateixos que el del Concert de Nadal de l’institut.

La premsa se’n fa ressó de l’esdeveniment:

COMARQUES. SOCIETAT. 700 alumnes participen en el 10è aniversari de l’escola Samba Kubally de Santa Coloma

Les escoles de Catalunya associades a la UNESCO van celebrar ahir la trobada anual. Set-cents alumnes de tretze centres educativus de Catalunya associats a la UNESCO van participar ahir en la trobada anual, que en aquesta ocasió es va celebrar a Santa Coloma de Farners, per commemorar el 10è aniversari de l’Escola Africana d’Adults Samba Kubally i el 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. (…)

Les escolaes associades a la UNESCO treballen valors com la solidaritat, la pau i la cooperació en les diferents assignatures. (…). Fora de l’àmbit teòric, més de 400 alumnes de 5è i 6è de primària de Catalunya van poder prendre ahir contacte amb la cultura africana i la seva gent participant en els tallers (…). Els alumnes de secundària – uns 200- van treballar alguns articles dela Declaració dels Drets Humans i van simular una assemblea de la ONU. A la tarda, es va celebrar una vetllada artística amb actuacions a càrrec dels centres participants. Entre aquestes, cal destacar l’actuació musical dels alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’IES [Jaume] Vicens Vives de Girona. (El Punt, 12 de desembre de 1998)

Concert de Nadal

Dia: 22 de desembre de 1998
Hora: Horari escolar
Lloc: Teatre Ignasi Bonnin de l’IES Jaume Vicens Vives (Girona)
Organització: Seminari de Música de l’IES Jaume Vicens Vives.
Coordinació i direcció: Marta Orts

Programa

  • Green Sleaves (anònim anglès)
  • Ay, linda amiga (Cancionero de Palacio)
  • Ba ni ngyeti ba yawe (Camerun)

Alumnes de 2n d’ESO del CV Conjunt instrumental: Ferran Amagat (flauta travessera); Margot Martinez i Pau Ballesteros (guitarres); R. Alba, L. Céspedes, G. Espinar, D, Quintans, E. Caicedo, M. Fernández, I. Grima, Ll. Planton, E. Ramírez, J. Bancells i C. Blanco, O. Gafarot i P. J. Requena (flautes de bec soprano i conjunt instrumental Orff)

  • Vinyes verdes (J.M.Segarra – Lluís Llach)

Alumnes de 4t d’ESO del CV Música i Literatura: Vladimir Vilar (violí) i Narcís Garcia (guitarra)

  • Les fulles seques. Sardana (A. Guimerà i E. Morera)

Alumnes de 4t d’ESO del CV Música i Literatura: Irene Xifra (gralla), Vladimir Vilar (violí), Narcís Garcia (guitarra) i Sara Guijo (piano)

  • Carta d’un pobre. Poema d’Irene Lama

Recita: Irene Lama, de 2n d’ESO

  • Pluja àcida
  • Sota

Alumnes de 4t d’ESO: grup Zowi-E, format per Narcís Garcia (veu i guitarra), Marc Cortada (guitarra) i Tomàs Frauca (baix)

Concerts al certamen literari de Sant Jordi

Dia: 23 d’abril de 1998
Hora: Horari escolar
Lloc: Teatre Ignasi Bonnin de l’IES Jaume Vicens Vives (Girona)
Organització: Seminari de Música de l’IES Jaume Vicens Vives.
Coordinació: Marta Orts i Jovita Anaya.

Alumnat de 2n d’ESO del CV Conjunt instrumental i de l’EATP de Coral de 3r de BUP.

Concert de fi de curs

Dia: 12 de juny de 1999
Lloc: Teatre Ignasi Bonnin de l’IES Jaume Vicens Vives (Girona)
Organització: Seminari de Música de l’IES Jaume Vicens Vives.
Coordinació: Marta Orts
Col·laboren:

Actuació del grup Zowie-E (Marc Cortada, Tomàs Frauca i Narcís Garcia, alumnes de 4t d’ESO) i tots els grups de 2n i 3r d’ESO.

Festa de la Música

Dia: 18 de juny de 1999
Lloc: Teatre Ignasi Bonnín de l’IES Jaume Vicens Vives (Girona)
Organització: Seminari de Música de l’IES Jaume Vicens Vives.
Coordinació: Marta Orts
Col·laboren: Xavier Carbó (representant de l’IES JVV a la UNESCO), alumnes del CV de 4t de Religió, alumnes de 2n d’ESO del CV Conjunt Instrumental i alumnes de 4t d’ESO del CV Cant Coral.

Presentadors: E. Blanco, Ll. Bautosta, L. Conejero, M. Cortada, G. Costa, R. Deulofeu, G. Dorado, P. Gironès, G. Pérez, L. Pérez, C. Quevedo, M. Rodríguez, J. Ros, V. Sànchez, J. Saus, M. Subirà i A. Terol (ESO4)
Llum i so: M. Vila i A. Piqueras (ESO2) i J.M. Glera (ESO4)
Coordinació escènica: A. Poch i S. Tremps (ESO4)

ESO1. M. Acosta, A. Ballús, C. Delgado, L. Huguet, L. Martín, S. Martínez, S. Pijoan, N. Port (coreografia Funky)

ESO2

  • CV. Conjunt instrumental: J. Amador A. J. Amador G, Ll. Barrilado, B. Birba, N. Blanch, O. Casas, M. Castro, C. Cívil, M. Comas, L. Cuesta, A. Dalmàs, B. Escarrà, M. Genover, V. Martí, E. Martín, M. Martínez, M. Massanas, S. Morillas, O. Moret, J. Padilla, A. Palachí, N. Palachí, L. De Puig, P. Pérez, S. Sànchez i  I. Vilamitjana.
  • Grups de cambra: Ferran Amagat (Flauta travessera),  M. Codina (teclat), Aurora Corominas (teclat), Bernat Escarrà (trompeta), Diana Español (piano), Ivan Grima (teclat), J. Heredia (veu i guitarra flamenca), Irene Lamas (veu), Paula Pérez (teclat),  Joel Puig (violoncel), Laia Sànchez (piano)
  • Coreogragfia aeròbic-salsa-rap-funky:  Alba, M. Blanco, M. Codina, D. Español, E. Filgueira, S. Morillas.

ESO3. A. Bellod, E. Eusebio, P. Jordan, M. Oloriz (coreografia de funky)
ESO4:

  • L. Ruiz (veu), N. Garcia (piano)
  • Grup Zowie format per alumnes d”ESO4 de l’institut: Marc Cortada (baix), Tom`pas Frauca (guitarra), Narcís Garcia (veu i guitarra), que també compta amb la participació d’Albert Xifra (bateria), del Col·legi Bell·lloc del Pla.

BAT1: Narcís Gibrat (teclat)

L’IES Jaume Vicens Vives de Girona és un centre docent adscrit a la UNESCO i la celebració de la FESTA DE LA MÚSICA s’emmarca en les activitats que promou aquesta organització: educar per a la cultura i defença de la creació i de la creativitat artística, alhora que es pretén l’intercanvi entre diferents cultures i l’enriquiment de les identitats culturals.

La FESTA DE LA MÚSICA és una festa europea i internacional, que actualment se celebra en un centenar de països, cada 21 de juny, amb l’inici de l’estiu. Va ser Jack Lang, Ministre de Cultura, qui la va organitzar, i el 1982 va celebrar-se la primera edició a França.

Allunyant-se dels festivals de música, que acostumen a organitzar-se entorn d’un compositor o un gènere musical determinat, amb una programació seleccionada per un director artístic, la FESTA DE LA MÚSICA és abans que res una festa popular gratuïta, que s’obre a tots els participants (amateurs o professionals) que vulguin participar-hi.

L’esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic, amb l’objectiu de popularitzar la pràctica musical i familiaritzar a tots els joves i adults de totes les condicions socials a través de les diferents expressions musicals. L’aire lliure es converteix en el seu camp d’acció, els carrers, les places, els parcs i els jardins, els patis d’edificis, de museus…

Però la FESTA DE LA MÚSICA també ofereix la possibilitat a les grans institucions musicals (orquestres, òperes, cors, etc.) que surtin dels seus llocs habituals de representació, o altrament, que acullin gèneres musicals que sovint són considerats menors: músiques tradicionals, músiques populars, jazz, rock, rap, techno, etc. Així s’ofereix la possibilitat de crear contactes entre els centres de les ciutats i els barris, de proposar concerts als hospitals o a les presons, de desenvolupar trobades i intercanvis de joves músics i de nous talents.

Els músics s’ofereixen a tocar gratuïtament i el públic pot accedir lliurement a totes les actuacions, siguin a l’aire lliure o en sales. Testimoni de la vitalitat de la pràctica musical, la FESTA DE LA MÚSICA pertany tant als milers de músics que hi participen com als milions de persones de totes les edats i classes socials que constitueixen un públic d’allò més interessat i curiós.

Programa

1a PART

  1. Què és la Música? (Irene Lamas). Poesia i músicaAlumnes de 2n d’ESO: Irene Lamas (recitat) i Laia Sànchez i Diana Español (piano a quatre mans)
  2. Ab libMúsica popularitzadaAlumnes de 2n d’ESO: Paula Pèrez (teclat) i Ivan Grima (percussions)
  3. ¿Lo ves? (Alejandro Sanz). Música pop. Alumnes de 4t d’ESO: Lluís Ruiz (vocalista) i Narcís Garcia (piano)
  4. But beatiful (J. Burke & J. van Heusen). Música de jazz. Bernat Escarrà (trompeta), alumne de 2n d’ESO i Narcís Gibrat (teclat), de 1r de Batxillerat.
  5. Dansa hongaresa (R. Kretzlin). Música clàssica.
  6. Tema de la sèrie de TV “Nissaga de poder”Música de pel·lículaAlumnes de 2n d’ESO: Ferran Amagat (flauta travessera), Mariona Codina (teclat), Aurora Corominas (teclat), Bernat Escarrà (trompeta) i Joel Puig (violoncel)
  7. Alma gitanaMúsica flamenca. J. Heredia (veu i guitarra)

2a PART

Alumnat del CV de 2n d’ESO: J. Amador A., J, Amador G., Ll. Barrilado, B. Birba, N. Blanch, O. Cases, M. Castro, C. Cívit, M. Comas, L. Cuesta, A. Dalmàs, B. Escarrà, M. Genover, V. Martí, E. Martín, M. Martínez, M. Massanas, S. Morillas, O. Moret, J. Padilla, A. Palahí, L. de Puig, P. Pérez, S. Sánchez i I. Vilamitjana

Adaptació de les obres per a conjunt instrumental Orff i direcció: Marta Orts

  1. Preludi del “Te Deum” (M.A. Charpentier)
  2. Tema de les variacions de la guia d’orquestra per a joves (B. Britten)
  3. Libre (J. L. Armenteros i P. Herrero)
  4. My heart will go on (J. Horner i W. Jennings)
  5. Aura del sol (F. Amer i P. Moll). Himne de l’IES Jaume Vicens Vives

3a PART

  1. Day dream (T. Ali). Coreografia de funky. Alumnes de 1r d’ESO: M. Acosta, C. Ballús, C. Delgado, L. Huguet, L. Martín, S. Martínez, S. Pijoan i N. Port.
  2. Dream (muntatge musical). Coreografia d’aerobic, salsa, rap i funky. Alumnes de 2n d’ESO: R. Alba, M. Blanco, M. Codina, D. Español, E. Filgueira i S. Morillas.
  3. Physical (muntatge musical). Coreografia de Kunky. Alumnes de 3r d’ESO: A. Bellod, E. Eusebio, P. Jordan i M. Oloriz.

Deixa un comentari