París

  • ESO1, 2007-2008: Andrea Parramón
  • ESO2, 2015-2016: Jèssika Salinas

Jo he fet París perquè és un lloc que m’inspira molt per dibuixar ja que hi ha molts pintors. M’agradaria anar-hi però encara he tingut l’oportunitat de fer-ho.

Situació

La ciutat de París és la capital de França. Està situada al nord del país.  França està a la part occidental del continent europeu.

Clima

El clima de París és oceànic. A l’estiu les temperatures poden superar els 30ºC, encara que rares vegades es superen els 35ºC. Les temperatures màximes solen rondar els 20ºC-30ºC i són freqüents les tempestes. La primavera i la tardor són suaus, amb abundants dies de pluges. Els hiverns el clima és mol rigorós. La temperatura mitja és d’uns 4ºC i s’alternen dies de pluja i neu, encara que és més freqüent que plogui que no pas que nevi.

Bandera

La bandera de la ciutat té dos colors: blau a la dreta i vermell a l’esquerra.

El 1798 La Fayette va dissenyar la bandera nacional a partir de la de París, afegint-hi una franja blanca entremig.

Paisatge

Semblantment a altres capitals d’Europa, París es destaca per l’absència de grans parcs (com el Hyde Park de Londres o el del Retiro de Madrid) i, en canvi té gran quantitat de petits jardins arreu de la ciutat. N’hi ha de molt populars i més antics, com el de les Tuilleries o els de Luxembourg, o més moderns, com el de La Vilette.

Gastronomia

Els postres més típics de París són els formatges. En els esmorzars es mengen croissants i brioixos.

Monuments

Alguns dels edificis més grans de París són el Museu del Louvre, la Torre Eiffel, la Catedral de Notre-Dame, la Capella dels Invàlids, la Plaça de la Concòrdia, el Centre Pompidou, la Basílica de Montmarte, el Moulin Rouge, etc.

Són famosos els seus bulevards (o barris) o la gran avinguda que enllaça el Museu del Louvre amb l’Arc de Triomf de l’Estrella que, passant per la Plaça de la Concòrdia i els anomenats Camps Elisis, continua més enllà (encara que amb un altre nom), fins a l’Arc de la Defensa, fent un recorregut de prop de deu quilòmetres.

El riu Sena passa per París, i hi ha molts ponts que el travessen d’una banda a l’altra de la seva riba.

Transports

Un dels transports que van millor per desplaçar-se per dins de París és el sistema de metro, perquè si vas amb cotxe hi ha molts embussos.

A París es troben dos dels aeroports més importants d’Europa tant pel nombre de passatgers com pel nombre de vols anuals, el d’Orly i el Charles de Gaulle. Ambdós aeroports es reparteixen el tràfic nacional i internacional de la ciutat i el dels seus voltants.