Materials: enllaços recomanats

tintin-blanc.JPG

Voleu fer un primer recorregut pels cinc continents amb el jove repòrter Tintin i el seu inseparable gos Milú?  (Veieu: Tintin i la música)

Cançons tradicionals

  • Prodiemus. Cançoner interactiu de cançons tradicionals catalanes.
  • TeledmusCançons tradicionals d’Europa.
  • Diversitat (PDF). Cançons d’arreu del món.

Danses

Instruments

Audicions

  • Música sense fronteresAquí teniu un passeig virtual pel món. Mitjançant el ratolí, podeu anar d’un país a l’altre i si feu CLIC a sobre, podreu escoltar l’audició d’una música característica. De tota manera, hi ha països que encara no hi tenen associada cap música.
  • Músiques ètniques. Aquest web també us permet viatjar per tots els continents del planeta… sense moureu’s de casa! Fent CLIC sobre els continents, us apareix un llistat de països. Si feu CLIC sobre cadascun, hi trobareu un altre llistat que us porta a les explicacions de les músiques característiques de cada país, amb fotografies de la gent que les interpreta, instruments, etc., i enllaços a audicions.

Gastronomia

Una altra manera d’apropar-se a una cultura és a través de la seva gastronomia. Us ve de gurst preparar algun postre d’uns país en concret? Entreu a MundoPostres i trobareu saboroses receptes.