Sevilla

  • ESO1, 2007-2008: Gemma Auguet

Monuments

La Giralda

La Giralda és un dels edificis representatius de Sevilla. És una torre que, en el seu moment, va ser una de les torres més altes del món, té una alçada de 97,5 m. Originàriament era un minaret, que és una torre adosada a la mesquita des d’on el muetzí cridava a l’oració a tots els musulmans de la zona.

Gastronomia

Del menjar típic de Sevilla només he provat les “tapas” (com les de formatge i pernil) i són molt bones. També tenen la “tortilla de camarones”, però no l’he provat mai. Està feta a base de caparones, farina i ceba.

Festes i tradicions

  • Setmana Santa. Hi ha més de cinquanta “hermandades” que desfilen en processó pels carrers de la ciutat. Cadascuna surt de la seva escglésia i després d’anar-se reunint en una sola comitiva, arriben totes a la Catedral on es realitza la “Estación de Penitencia”.
  • La Feria de abril. Es celebra al barri de Los Remedios, i és una festa en la que amics i familiars es reuneixen per a celebrar-la plegats.

Vestit tradicional

Els vestits sevillans són molt decorats. Tenen volants al final de la faldilla i al final de les mànigues, i quasi tots estan fets amb robes amb estampats vius (normalment amb dibuixos de flors) i, molt sovint, amb “topus”.

És el vestit tradicional de Sevilla, i per la Feria de Abril totes les dones porten aquest vestit pel carrer.

Instruments tradicionals

Les castanyoles són un instrument de percussió que consisteix en dues peces que es fan repicar l’una contra l’altra. Normalment són de fusta, però n’hi ha fetes de diversos materials. Fins i tot hi ha una variant feta amb petxines.

El so depèn del material amb què estan fetes i de la mida de les dues peces que les formen.

Compositors

Joaquín Turina

Era un compositor que va néixer a Sevilla l’any 1882 i va morir a Madrid l’any 1949. L’any 1897 va fer la seva primera actuació pública. Quan es van morir els seus pares l’any 1905 va anar a París a continuar els seus estudis musicals. El 1908 es va casar amb Obdúlia Garzón, amb qui va tenir 5 fills. Va ser un gran pianista i va tenir grans èxits. També va ser director d’orquestra, professor de composició, crític musical i pedagog.