Carcassona

ESO1, 2013-2014: Nora Ylla i Coral Verdaguer

Vull fer Carcassona (França) perquè hi he estat. Hi vam anar amb la Coral, i em va causar molta curiositat perquè té unes carecterístiques que no tenim a Girona. Per exemple, la ciutat de Carcassona està emmurallada i només té una escola. (Nora)

He triat Carcassona (França) perquè hi vaig anar l’estiu passat i com molt bé ha dit la Nora, té diverses carecterístiques que no tenim aquí Girona: dotigues de llaminadures que no trobes aquí, botigues d’un sol color. (Coral)

Situació

Carcassone és una ciutat francesa situada al sud-est de França, al departament de l’Aude i la regió de Llenguadoc-Roselló. Es troba situada a 90 quilòmetres de Tolosa, a l’àrea compresa entre els Pirineus i el Massís Central, i està banyada pel riu Aude i el Canal del Migdia.Tot el poble està emmurallat.

 

Escut

Economia

La ciutat compta amb indústria manufacturera de sabates, cautxú i productes tèxtils. També és el centre d’una important regió vinícola. Però la major part dels beneficis provenen del turisme, relacionat amb la ciutat alta emmurallada.

Personatges il·lustres

Ermassenda de Carcassonne

Es va casar amb el compte de Barcelona Ramon Berenguer. Quan el compte es va morir passà a governar ella sola els tres comtats que eren de la seva propietat fins que el seu fill Berenguer Ramon I tingues l’edat necessària per governar. Ràpidament varen sorgir desavinences entre tots dos i no es resolgueren fins que es van repartir el patrimoni: el comtats de Barcelona i Osona van ser per al fill i el comtat de Girona per la mare. Però Berenguer Ramon morí sobtadament el 1035 llegant els seus dominis als seus descendents, moment en el qual Ermessenda tornà a fer valdre els seus drets per assumir primer la regència (1035-1039), i després el co-govern amb el seu nét.