RÚSSIA (Unió Soviètica)

  • ESO1, 2009-2010: Jennyfer Flores i Ariadna López
  • ESO1, 2013-2011: Júlia Beznosova i Tatiana Chalaco

Hem triat aquest treball perquè era el país de la Yulia. (J. Beznosova i T. Chalaco)

Idioma

L’idioma rus és una llengua eslava i és molt diferent de les llengües romàniques. A més de tenir un altre tipus d’alfabet (ciril), hi ha un munt de sons inusuals i estranys per nosaltres. Té 33 caràcters.

El rus es parla a tota la Federació Russa, Ukraïna, Belorusia i altres repúbliques d’ex-URRS.

Moneda

La moneda russa s’anomena ruble. Cada ruble es divideix en 100 copecs.

Religió

L’esgésia ortodoxa russa és la religió dominant, però també es practica el cristianisme, l’iislam, el budisme i el judaïsme.
Un gran percentatge de la població russa no és practicant o és atea o agnòstica, un llegat del seu passat soviètic.

Flora

Els boscos ocupen el 47% de la superfície del país, i la major part dels quals ocupen la parts asiàtica del país. Els boscos russos corresponen a la quarta part dels boscos mundials.

Hi ha dos tipus de boscos.  els boreals (o taigà) i els mixtos.

Bosc boreal o taigà Tundra

Fauna

La fauna és abundant i diversa. La vida salvatge comprèn óssos polars, foques, morses, guineus polars, rens i llebres blanques. L’avifauna està formada per la perdiu blanca, el mussol blanc, la gavina i l’ocell babau, i els peixos abunden als rius.

cria de foca morsa
llebre guineu polar

Amb l’arribada de l’estiu, oques, cignes i ànecs emigren a aquestes regions, que en aquesta època de l’any estan infestades de mosquits i altres insectes.

Gastronomia

Els plats típics de Rússia porten moltes calories perquè té un clima fred. Són molt populars les sopes, com el borsch, feta amb remolatxa, patata, col i carn, o la solianka. També és molt popular el caviar, ous de femelles d’esturió (un tipus de peix originari dels rius i llacs d el’este d’Europa i centre d’Àssia). Hi ha cinc varietats d’esturió i tres d’elles es poden capturar al mar Caspi, com el beluga. Hi ha sucedanis de caviar, com els ous de salmó, bacallà, entre altres, als que se’ls dóna un tiny de color negre perquè s’hi assembli.

Personatges famosos

  • Escriptors: Leon Tolstoi. Va quedar orfe als nou anys, i es va criar amb uns parents. Va tenir tutors francesos i alemanys i, als 16 anys va ingressar a la Universitat Kazan, on va estudiar, primer, llengües i més tard, lleis.
  • Compositors: Alexandre Glazunov. P. I. Txaikovsky, M. Mussorsky

Instruments musicals

Balalaika

Instrument de corda de la família dels llaüts. Té el cos triangular, i tres cordes de metall o budell que es pincen amb els dits o amb un plectre (pua). Hi ha sis mides de balalaikes, des de la piccolo fins a la contrabaix.

Deixa un comentari