CUBA

 • ESO1, 2008-2009: Sònia Cabeza, Emma Clilverd i Oriol Quintana.

Hemos elegido Cuba porque es un país con mucho ritmo. Es una isla muy bonita para ir a pasar las vacaciones. Tiene una gastronomía muy apetitosa y un clima agradable. También nos gustan sus fiestas. ¡Os recomendamos que vayáis a verlas! 

 • ESO1, 2011-2012: Cíntia Navas, Emma Almeda, Laura Vivas i Chaima Saidani.

Al principi hem preguntat a tothom del grup quin país li agradaria fet. N’ha sortit més d’un per diverses raons. Finalment ens hem dedidit a fer Cuba perquè quan érem a l’escola, el pare d’una nena ens va venir a fer una xerrada sobre Cuba; ell hi havia estat. Aquella xerrada ens va agradar molt. Encara que érem molt petites, però com que es explicava coses d’un lloc tan llunyà, ens va fer molta gràcia, i en aquell moment ja teníem ganes d’anar-lo a visitar. Quan hem vist aquest projecte al weblog, ens en hem enrecordat i hem recordat aquells vells moments.

 • ESO1, 2013-2014: Gabrile Fortià i Laia Perich

A mi m’agradaria fer Cuba perquè la meva tia és cubana. Fa dos mesos que va venir a Girona. Em faria gràcia anar a visitar tota la meva família cubana que ja que ells no poden venir aquí i la meva tia sempre parla d’ells. Explica que allà la gent és molt més hospitalària, que vas pel carrer i sense conèixer ningú et poden convidar a casa seva. M’agradaria saber més coses de Cuba i per això vull fer el treball.

Bandera

La bandera de Cuba té tres franges blaves i dues de blanques, amb un trongle vermell dins del qual hi ha una estrella blanca de cinc puntes. La va dissenyar Miguel i Emília Teurbe Tolón, al 1849.

Situació

Cuba és el nom d’un illa que està situada al mar Carib. És la més gran i més poblada de les Antilles. També és el nom d’un país.

(Feu CLIC sobre les imatges per ampliar-les)

mapa-4.JPG mapa-de-cuba-2.jpg imatge-mapa-cuba.jpg

Clima

El clima de Cuba és subtropical humit amb dues estaciones clarament definides: la seca (hivern), que va de novembre a abril, i la de la pluja (estiu), de maig a octubre. La temperatura mitjana a l’any és de 25°C. A l’ hivern la temperatura és de 20°C i a l’estiu de 26-27°C. Durant l’hivern, és frecuent que hi hagin vents freds, tant que poden arribar als 10°C. A l’any plou uns 1.200 mm. Les pluges són més habituals al cantó occident que al de l’orient.

+ info

Idioma

L’ idioma principal de Cuba és l’ espanyol ja que els colons li van portar, però també es parla l’anglès, i cada vegada menys el francès i l’italià.

Instruments musicals

Trompeta xinesa

És un instrument de vent fusta que es fa servir en la música tradicional cubana. El nom prové ve de quan van arribar immigrants xinesos a Cuba durant l’època de la colonització espanyola.

Corneta

És un instruments de vent metall. Vídeo

Cajón de la Rumba

És un instrument de percussió rítmica de fusta que es toca amb les mans i que se sol tocar per ballar la Rumba. N’hi ha de tres mides:

 • Cajón tumbadura. És el més gran.
 • Cajón bajo És el mitjà.
 • Cajita. És el més petit.

L’origen de el cajón es remunta a les caixes de peix que, un cop buides, els mariners les adaptaven per poder-les tocar i fer ritmes.

Danses

Cha-cha-cha

El Chachahà és un ball molt popular a Cuba, es va originar als anys 50 a partir de fragments que agradaven molt d’un ball anterior que es deia “danzón”.

L’origen del nom “Cha-cha-cha” prové del soroll produït per el soroll que fan els peus a l’hora del ballar-ho.

AActualment, també, forma part dels anomenats “balls de saló”. Se sol acompanyar amb els timbals, el piano, el baix elèctric, la flauta i una secció de violins. Aquí us deixo un vídeo per aprendre a ballar-lo: Vídeo.

Conga

És un ball popular Cubà d’origen africà de caràcter festiu i alegre que es balla de forma col·lectiva. Té un ritme sincopat característic, i destaca pel seu caràcter alegre.

En la música d’aquest ball s’utilitzen instruments bàsicament rítmics, tambors de diversos menes, com els bombos, paelles, i altres objectes de metall.

Cançó

He triat una cançó que té un ritme que defineix molt bé Cuba, perquè en aquest país sempre toquen i canten cançons amb molt de ritme i fàcils de ballar.  És “Echale salsita” (1930), una cançó d’Ignacio Piñeiro (a la foto) que s’ha fet molt popular.  VídeoLletraPartitura

 

2 Thoughts on “CUBA

 1. Paula on 2010/10/18 at 19:30 said:

  Hola, em dic Paula de 1er D.
  Jo crec que està molt bé però faltaria posar-hi algunes cançons populars de Cuba.

 2. amru quintana on 2010/11/22 at 17:10 said:

  Hola, sóc l’Amru de 1rC i també crec que li faltaria algunes cançons, al menys una, però no estic dient que estigui malament; està molt bé però li falta això, alguna cançó popular de Cuba.

Deixa un comentari