Granada

  • ESO1, 2007-2008: Estrella Amador

Situació

Granada és una ciutat d’Andalusia (Espanya).

Gastronomia

Uns dels plats més importans són: el jamón de Trélevez que és un pernil que es fa servir per les tapes; l’alpujarra, que és un plat de pollastre amb tomaquet; i les migas alpujarreñas que són un plat que són com boletes de pa a les que se’ls posa olives i carn i, en un plat a part, pebrots i xorís.

Uns dels pastissos més coneguts són els “pestiños” i els “tocino de cielo” i les “piononas”, que són molt dolces i tenen una capa fina de crema. Els pestiños estan fets d’una massa fina fregida i amb una mica de mel per sobre.

(Foto: Petiños)

Festes i tradicions

Una de les festes més importants és el dia de la Verge del Carme, que és celebra els dies 15,16 i 17 de juliol. En aquesta diada es treu la verge de l’església per fer una processó. La porten amb una mena de pals que els carreguen a l’esquena, mentre altres persones van tocant una música. A al comitiva hi va gent que ha fet promeses i van amb els peus descalços. Després de fer aquesta ruta, vana la plaça on fan el mercadet i allà posen parades de joguines, de bijuteria, de CDs, etc. També hi ha unes quantes atraccions, i també hi va gent famosa que canta.

Música

A Granada es canta, toca i balla flamenc, i un dels instruments més típics són les castanyoles.

Com que a Andalusia es parla en castellà, totes les cançons de Granada són en aquesta llengua.